Mengenai San Mig Food Ave

San Mig Food Ave ialah rangkaian kedai serbaneka popular yang berpangkalan di Filipina. Kedai menawarkan produk sedia untuk dimakan, makanan ringan dan minuman untuk orang ramai semasa dalam perjalanan.

Bil Elektrik Tinggi untuk Memastikan Ia Sejuk Di Dalam

Cabaran utama yang dihadapi San Mig ialah mencari jalan untuk mengurangkan kos overhednya, terutamanya bil elektrik yang melambung tinggi. Seperti semua perniagaan yang menjual makanan, kedai San Mig memerlukan persekitaran yang sejuk untuk pelanggan dan pekerja. Walau bagaimanapun, penyaman udara adalah mahal, terutamanya apabila ia berfungsi 24/7 di negara yang mempunyai cuaca panas dan lembap.

Selain itu, kebanyakan makanan dan minuman mesti disimpan dalam peti sejuk atau beku. Oleh itu, unit dinding sejuk mengeluarkan sejumlah besar haba, memanaskan bahagian dalam kedai serbaneka. Sebenarnya, unit AC bekerja dua kali lebih kuat untuk memastikan makanan sejuk atau beku dan mengekalkan suhu sejuk kedai.

Pada masa permintaan tenaga yang tinggi, kedai mungkin mengalami gangguan bekalan elektrik atau gangguan bekalan elektrik sepenuhnya.

Kejayaan Penyaman Udara Hibrid Solar Enovatek dalam Menurunkan Bil Elektrik

Memandangkan kami adalah syarikat yang mengeluarkan penghawa dingin yang mampu menukar tenaga suria kepada tenaga elektrik, kami menyelesaikan cabaran San Mig untuk mengekalkan kesejukan dan mengekalkan penyejuk dan penyejuk beku berfungsi tanpa membayar bil elektrik yang tinggi setiap bulan.

Untuk membuktikannya, kami menyediakan ujian di kedai San Mig. Pertama, kami memasang AC hibrid kami tanpa panel solar. Kami juga memasang sistem kami dengan panel solar. Dengan cara ini, kita boleh mengukur berapa banyak perbezaan yang dibuat oleh panel solar dalam mengurangkan bil elektrik.

Berikut ialah foto dekat unit penyaman udara solar di dalam kedai.

Kami membiarkannya beroperasi sehingga suhu dalaman ambien ialah 24℃ yang selesa.

Berikut ialah ringkasan ringkas beberapa keputusan yang paling luar biasa bagi percubaan ini:

Kita boleh membuat kesimpulan daripada data ini bahawa unit AC dengan lebih banyak panel solar menggunakan elektrik paling sedikit.

Ini diterjemahkan kepada penjimatan besar untuk San Mig.

Penjimatan Suria daripada Enovatek Yang Tidak Berakhir…dan Baik untuk Planet juga

Kami juga mengukur suhu di belakang penyejuk dan penyejuk beku San Mig dan menyedari bahawa ia boleh mencapai setinggi 38 ℃.

Akibatnya, sumber haba tambahan ini menaikkan suhu di dalam stor kepada 30-35 ℃ di sekitar penyejuk dan penyejuk beku. Untuk mengimbangi peningkatan suhu, kami mengesyorkan menambah unit penyaman udara hibrid solar ketiga yang terletak betul-betul di atas penyejuk dan penyejuk beku.

Ini ialah lukisan skematik susun atur kedai yang menunjukkan penempatan dua daripada tiga unit AC solar. Unit ketiga yang disyorkan diletakkan berdekatan dengan penyejuk dan penyejuk beku.

Memandangkan unit solar AC tidak menggunakan sejumlah besar tenaga, San Mig boleh mewajarkan menambah unit ketiga tanpa kos permulaan atau penyelenggaraan yang ketara.

Oleh itu, San Mig menjimatkan sehingga 90% kos elektrik dengan unit penyaman udara solar kami.

Berikut ialah perbandingan melihat purata bil elektrik dalam dolar Amerika Syarikat (USD) berdasarkan unit AC sedia ada yang San Mig gunakan berbanding produk solar kami (berdasarkan anggaran kos sebanyak USD$0.17/KW):

Jelas daripada jadual data ini bahawa unit penghawa dingin kami — walaupun tanpa panel solar — jauh lebih menjimatkan kos berbanding unit AC konvensional. Sistem kami dengan panel solar menghasilkan penjimatan yang lebih besar.

Sebagai contoh, San Mig boleh menjimatkan sehingga AS$131.32 setiap bulan untuk elektrik hanya dengan menaik taraf penghawa dingin mereka. Itu adalah lebih kurang 40% penjimatan.

Selain itu, masa pulang modal ROI untuk San Mig hanya 22 bulan.

Selain itu, anda akan membantu mengurangkan pelepasan karbon yang bertanggungjawab terhadap perubahan iklim dengan mengurangkan jejak karbon kedai anda.

Pelepasan Sejuk tanpa Bil Elektrik Tinggi

Ketahui lebih lanjut tentang Sistem Penyaman Udara Hibrid Solar Enovatek di https://enovatekenergy.com/solar-air-conditioner-malay/.

Location: Filipina