Kalkulator Pelaburan Penyaman Udara Suria Pulangan

Memasang Penyaman Udara Suria mungkin merupakan satu keputusan yang sukar untuk dibuat, memandangkan ia mungkin merupakan pelaburan awal yang besar. Tetapi kebanyakan bangunan dan kemudahan telah melihat bahawa kos sedemikian akan membayar sendiri dengan agak cepat dari semasa ke semasa, memandangkan bagaimana tenaga yang dijana daripada panel solar boleh membantu mengurangkan bil elektrik bulanan anda. Tertanya-tanya bagaimana untuk mengira tempoh bayaran balik anda dan pulangan pelaburan ke dalam Penyaman Udara Suria? Mari kita buat matematik.

Penyelesaian Lampu LED 

LED Tenaga Enovatek menggunakan sehingga 80% kurang tenaga daripada pencahayaan tradisional sambil menghasilkan cahaya hangat yang indah yang sama seperti biasa. Lampu LED kami boleh bertahan sehingga 70,000 jam. Jadi bukan sahaja anda perlu menukar lebih sedikit Lampu, anda akan menjimatkan bil elektrik dan penyelenggaraan anda serta membantu menyelamatkan planet ini satu cahaya pada satu masa! Kami ada:

 • Lampu tiub LED
 • Lampu SON LED 
 • Lampu Bawah LED 
 • Lampu Banjir LED 
 • Lampu Jalan LED 
 • Lampu Pengangkat LED 

Penyelesaian Suria

Aktifkan bumbung kosong untuk menjana kuasa bersih dan menjimatkan wang perniagaan anda – tanpa sebarang pelaburan. Kami membiayai, memasang, mengendalikan dan menyelenggara sistem PV Solar peringkat-1 di atas bumbung bangunan anda tanpa kos pendahuluan kepada anda. Anda hanya membayar untuk kuasa solar yang digunakan oleh perniagaan anda, pada kadar yang lebih murah daripada tarif utiliti semasa anda. Menjadi hijau, menjimatkan wang dan memanfaatkan ruang yang kurang digunakan – semuanya tanpa kos dan tanpa risiko.

Penyelesaian Turbin Angin 

Turbin penjana angin kecil yang boleh dipasang di balkoni atau di atas bumbung, yang mampu membekalkan elektrik untuk disimpan dalam penumpuk untuk menjana kuasa. Untuk memaksimumkan penjanaan kuasa, Turbin Angin yang lebih kecil ini boleh digunakan untuk Memuji Solar di Asia.

Sistem Penyimpanan Tenaga 

Pertambahan penduduk dan ledakan ekonomi telah membawa kepada peningkatan pesat dalam permintaan tenaga. Walaupun negara terus menggunakan sejumlah besar tenaga, kesannya terhadap alam sekitar tidak dapat disedari. Pembakaran bahan api fosil untuk menghasilkan tenaga membawa kepada pelepasan gas rumah hijau yang memberi kesan negatif terhadap perubahan iklim. Satu-satunya cara untuk mengurangkan kerosakan adalah dengan beralih kepada sumber tenaga yang mampan dan boleh diperbaharui seperti solar dan angin untuk menamakan beberapa. Namun, apa yang berlaku apabila matahari berhenti bersinar atau angin tidak bertiup? Pada masa sedemikian, bagaimanakah seseorang mengekalkan aliran tenaga yang stabil untuk memenuhi permintaan yang semakin meningkat? Di sinilah storan tenaga bateri muncul dalam gambar. Sistem penyimpanan tenaga bateri ialah penyelesaian yang dibangunkan untuk menyimpan dan membebaskan tenaga apabila diperlukan. Ini menyumbang kepada kecekapan dan fleksibiliti sistem kuasa sambil memanfaatkan sumber tenaga boleh diperbaharui. Komponen sistem penyimpanan tenaga bateri termasuk:

 • Sel bateri 
 • Penderia atas kapal 
 • Penyongsang
 • Sistem kawalan 
 • Sistem pemantauan 
Back to Top